Om

Engbergs Måleri AB

HK Verkstadsgatan 2B, 753 23 Uppsala

HK Tel. 018-121200

HK Fax. 018-694207

E-post info@engbergsmaleri.se

Hemsida www.engbergsmaleri.se

 

Det är med stor glädje vi idag kan erbjuda våra tjänster på fem orter.

Engbergs Måleri i Uppsala AB är ett helägt dotterföretag till K&I Engbergs Måleri AB som i sin tur ägs av familjen Engberg.

 

Vi är ett av Upplands största måleriföretag. Vår verksamhet sträcker sig från Gävle i norr till Stockholm i söder. Huvudkontoret finns i Uppsala, men vi har även kontor i Österbybruk och Gävle.

 

Det som är kännetecknande för oss är att vi alltid sätter kvalitet och service i första rummet. Som kund till oss är det meningen att du alltid ska känna dig prioriterad. Du kan också vara helt övertygad om att vi använder miljövänliga färger och produkter. Våra kunder är främst byggföretag, privata fastighetsägare, Allmännyttan, bostadsrättsföreningar, kommuner och landsting. Men vi arbetar också gärna åt dig som enskild villaägare eller lägenhetsinnehavare.

 

Totalt är vi ett 40-tal medarbetare.

 

För oss på Engbergs Måleri AB är det viktigt att du som kund känner förtroende för såväl ledning, administration som våra målares yrkeskunnande. Men det är också viktigt för oss att du blir en del av den teamkänsla som kännetecknar Engbergs Måleri AB som företag, och som har varit ett vinnande koncept genom åren. Att sätta kunden i centrum och låta kunden vara med genom hela måleriprocessen är en självklarhet för oss.

 

Vi vill gärna vara med och förverkliga drömmar och idéer och ge dig fina måleriupplevelser som du kan glädjas åt lång tid framöver... det har du mitt och mina medarbetares ord på.

 

Kenneth och Ingmari Engberg

 

 

Service är viktigt för oss

 

Kunnande och erfarenhet ger kvalitet

Vi utför allt inom måleribranschen förkommande typer av arbeten som t.ex. tapetsering och målning.

Som special arbeten utför vi gammal måleriteknik som t.ex. ådring och marmorering. Vilket har gjort att vi anlitats flitigt vid svåra renoveringsarbeten av gamla k-märkta hus i Uppsala. Bilden till höger är från vårat ett tidigare arbete där vi marmorerade väggarna. Gröna bordern är kobolt, i rutorna siena och runt om kalksandsten, det svarta undertill är en vulkanisk bergart av granitsammansättning som heter porfyr.

Vi arbetar även med renovering av våtrum. Alla målare på Engbergs Måleri är utbildade inom våtrumssystem.

Vi har utfört omfattande renovering av badrum åt samtliga större fastighetsbolag i Sverige.

På Kemikum fick vi nytta av vår utbildning och licensiering för epoximålning. Tekniken används främst för golvmålning i extremt utsatta utrymmen.

 

Vi utför också brandskyddsmålning. Dessa arbeten kräver stor noggrannhet och kunskap för att skapa ett tillförlitligt brandskydd.

För Skanska utförde vi brandskydd på tak och väggytor, ca: 9000 kvm, på det stora Akuten projektet och när Sh-bygg renoverade Barn och Ungdoms psyket så brandskyddsmålade vi ett antal tusen kvm tak och väggar.

 

Vi genomför som en av få företag målning av evakueringslinjer. Ett svårt arbete som kräver stor erfarenhet. Två stora beställare anlitar oss för bland annat detta, Uppsala Universitet och Pharmacia Upjohn.

 

För snabb personlig service har vi fullt utrustade service bilar som på kort varsel kan hjälpa er med alla tänkbara målningsarbeten.

 

 

 

Kontakta våra servicekillar.

 

Jimmy Asplund, Service i Uppsala Tel 070-258 32 30

 

Jan Lager, Service i Uppsala Tel 070-58 58 261

 

Per Jansson Service i Uppsala Tel 076-823 04 53

 

Patrik Ottosson, Service i Uppsala Tel 073-022 72 02

Liseth Wesslèn Service i Norduppland Tel 070-365 90 29

 

Johan Engberg Service i Uppsala och norduppland Tel 076-771 25 75

 

Erik Warglo Service Älvsbyhus Tel 070-548 97 55

 

 

 

 

 

 

Vi Erbjuder

Vi står för

 • Fullt utbildade målare
 • DAP-utbildade arbetsledare
 • Kvalitétsäkrade arbeten
 • Rot-avdrag
 • Beskrivningar och färgsättningar
 • Alla förekommande måleriarbeten
 • Miljö, kvalitet och arbetsmiljö
 • Nöjd kund Garanti
 • Rådgivning
 • Helhetslösningar inom måleri
 • Vi håller kunden i centrum